Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magamról

lali.jpg

 

A nevem ifj.Karacs Lajos 1976-ban születtem. Már gyermekként is kedveltem a fákat,az erdőt,hiszen festői környezetben, az isaszegi csata helyszínén a Szoborhegy mellett éltem.

Gyermekkoromban is szerettem ezt-azt farigcsálni. Egy alkalommal elküldtek szüleim képet kereteztetni, és ott az  asztalos műhely illata végleg megragadott. Attól a naptól kezdve csakis asztalos szerettem volna lenni. A nyolc általánost a Damjanich János (Öreg) Iskolában  végeztem, majd Gödöllőn a Madách Imre Szakközép- és Szakiskolában tanultam az asztalos szakmát.Inaséveim az isaszegi Lignifer Ipari Szövetkezetben töltöttem, idősebb Parádi Mihály mester keze alatt.  Ekkor próbáltam ki az intarziakészítést is mert vonzott, hajtott az alkotni vágyás ereje. A sors úgy hozta, hogy megvettem életem első faeszterga gépét. Hamar rá kellett jönnöm, hogy ez egy külön szakma. Több-kevesebb sikerrel, de annál nagyobb lelkesedéssel esztergálgattam.  Azután valahogy kissé háttérbe szorult ez a tevékenység.

Elkezdtem zenét tanulni, ezt Isaszegen a Klapka György Művészeti iskolában gitár szakon végeztem el. Az isaszegi katolikus ifjúsági zenekarba jártam gitározni, énekelni. Későbbiekben kiskocsmákban és különböző rendezvényeken zenéltem hol egyedül hol különböző zenekarokkal.  A véletlen során az interneten rátaláltam egy nagyon baráti oldalra, nevezetesen a Magyar Amatőr Faesztergályosok Klubjára. Egy ideig csupán szemléltem munkáikat,olvastam ahogy a tapasztalataikat önzetlenül és szeretettel megosztják egymás között.

2008-ban regisztrált tag lettem náluk. Szeretettel fogadtak,és rengeteget tanultam tőlük. Különböző találkozók alkalmával személyesen is megismerkedhettünk tapasztalatot cserélhettünk.  Munkáimban a faanyagok természetes színeivel játszom, nem használok pácokat, festékeket, és mellőzöm a mesterséges felületkezelő anyagokat. Azt gondolom, hogy a fa a lehetőségek végtelenje, csak meg kell látni a benne rejlő szépséget.  

Első kiállításom 2010.szeptember 10-október 4-ig volt látható Isaszegen, a Dózsa György Művelődési Központ aulájában.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Your Steer To Blood Pressure Numbers

(AClicheCah, 2018.10.12 02:12)

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/faut-il-une-ordonnance-pour-acheter-du-cialis-en-france/

Outrageous Blood Power - Subject Heart

(AClicheCah, 2018.09.27 17:03)

Poids est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-abu-dhabi/

Ságujfalu

(Ildikó, 2016.12.14 07:35)

Nagyon szépek a munkái! Szeretném ha csatlakozna az oldalamhoz.
https://www.facebook.com/groups/1838709909674932/search/?query

Zamárdi

(Horváth Károly, 2010.11.30 19:00)

Gratulálok!!!!
Szép igényes munkák!!!
További sok sikert kívánok

Budapest

(Boros Melinda, 2010.11.30 14:47)

Gratulálok!
Rengeteg munkát látok benne, és a végeredmény az csodálatos. Az intarziás képek nagyon tetszenek.
Sok sikert kívánok!

sandiablo@citromail.hu

(Gémes Gábor, 2010.11.26 15:44)

Gratulálok!
Szép munkákhoz szép oldal!
További jó pörgetést!

Budapest

(Szögi János, 2010.11.20 19:14)

Kedves Lali!
Én, aki téged már személyesen is megismerhettelek, őszintén gratulálok neked, és tisztelettel adózóm a galériádban látható munkáidnak. További sok sikert és még több alkotást kívánok neked.
Maradok tisztelettel,
Szögi János